Grondverbetering met Mycorrhiza en Biovin

Stimuleren van de wortelvorming bij nieuwe en bestaande aanplantDe belangrijkste basis voor het aanslaan van uw planten is een goede wortelvorming. Met de juiste middelen kan je de wortelvorming stimuleren. Natuurlijke wortelschimmel Mycorrhiza is een wortelschimmel, die van nature in de bodem voorkomt. Deze schimmels vormen lange draden en zorgen voor een betere verbinding tussen […]

Stimuleren van de wortelvorming bij nieuwe en bestaande aanplantDe belangrijkste basis voor het aanslaan van uw planten is een goede wortelvorming. Met de juiste middelen kan je de wortelvorming stimuleren.

Natuurlijke wortelschimmel

Mycorrhiza is een wortelschimmel, die van nature in de bodem voorkomt. Deze schimmels vormen lange draden en zorgen voor een betere verbinding tussen de wortels van de plant en de voedingsstoffen in de grond. Door de aanwezigheid van Mycorrhizaschimmels in de grond kunnen planten de voedingsstoffen dus beter opnemen en wordt de weerstand en de groei van de plant bevorderd.

Tijdens de grondbewerking en het maken van een plantgat wordt een groot deel van de bestaande Mycorrhiza schimmels gedood. Door tijdens het planten deze schimmels op de wortels aan te brengen maakt de plant of boom direct een goede start!

Gebruik PHC Treesaver ®

Vooral voor beplanting die zonder kluit, dus met ‘blote wortel’ geleverd wordt. Daarom hebben wij PHC Treesaver ®in ons assortiment. Dit product bevat meerdere soorten Mycorrhiza’s. Door dit product direct bij de wortels te strooien, zullen uw bomen en overige planten sneller aanslaan.

Vooral de Fagus sylvatica (beukenhaag) heeft deze schimmels hard nodig. Zelfs als deze met kluit geleverd worden. PHC Treesaver® is verkrijgbaar in zakjes van 85 gram. Een zakje is geschikt voor +-10 meter haag of voor ca. 2 bomen (afhankelijk van het formaat).

Biovin

Biovin is een compost, waarmee het bodemleven kan worden gestimuleerd. Biovin bestaat uit gehumificeerde druivenmost (restanten uit de druiventeelt) en bevat een enorme hoeveelheid micro-organismen. Deze micro-organismen zorgen ervoor dat de Mycorrhiza-schimmels in de bodem zich goed kunnen ontwikkelen.  Biovin bevat ook veel mineralen en spore-elementen die de ontwikkeling van de planten weer bevorderen. 

Biovin is verkrijgbaar in zakken van 20kg, dit is voldoende voor 200-400 m2 (afhankelijk van de toestand van de grond). 

Lees ook

[display-posts exclude_current="true" taxonomy="category" tax_term="current" wrapper="div"]