Milieuvriendelijke appels

Schimmelresistentie appels uit eigen kwekerij Appelbomen zijn bijzondere en mooie bomen. In het voorjaar kunnen we genieten van hun bloesem, in de zomer van hun vruchten en in de winter van de karakteristieke vorm. Appels zijn kwetsbaar Helaas hebben appelbomen ook nadelen. Zo zijn ze nogal vatbaar voor schimmelziekten. De meest voorkomende schimmels zijn schurft […]

Schimmelresistentie appels uit eigen kwekerij

Appelbomen zijn bijzondere en mooie bomen. In het voorjaar kunnen we genieten van hun bloesem, in de zomer van hun vruchten en in de winter van de karakteristieke vorm.

Appels zijn kwetsbaar

Helaas hebben appelbomen ook nadelen. Zo zijn ze nogal vatbaar voor schimmelziekten. De meest voorkomende schimmels zijn schurft en meeldauw. Schurft uit zich als zwarte stippen op de bladeren en meeldauw als een wit laagje stof. Beide schimmelziekten ontsieren een appelboom en het gevolg is dat ze niet veel meer worden aangeplant in particuliere tuinen, of dat ze vroegtijdig worden gerooid. 

Schimmelziekten geven appelbomen dus een slecht imago en dat is jammer, want ze blijven bijzonder en mooi. Het heeft de kwekerij ertoe aangezet om een nieuwe weg in te slaan met de milieuvriendelijke-lijn. In deze lijn zijn rassen opgenomen die geheel dan wel vrijwel geheel resistent zijn tegen schurft en meeldauw.

Milieuvriendelijke soorten

Door te kiezen voor rassen uit de milieuvriendelijke-lijn kunt u uw tuin gerust opsieren met een appelboom en genieten van appels uit eigen tuin, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken voor ontsierende en vervelende schimmelziekten.

 De milieuvriendelijke-rassen worden gekweekt in onze reguliere kwekerij en zijn dus geen biologisch gekweekte rassen. Het zijn wel rassen met een hoge resistentie tegen schimmelziekten en die u niet tegen schimmels hoeft te bespuiten.

Milieuvriendelijke-Appels zijn verkrijgbaar als struik, halfstam en hoogstam. 

Lees ook

[display-posts exclude_current="true" taxonomy="category" tax_term="current" wrapper="div"]