Snoeien van leibomen

Tijdstip van snoeien Leibomen kunt u in de winter en het voorjaar snoeien. De sierpeer is vanwege haar mooie witte bloesem een uitzondering en wordt pas na de bloei gesnoeid. Leibomen moeten ieder jaar gesnoeid worden omdat ze anders hun specifieke lei vorm verliezen. Snoeiwijze Bij leibomen is het belangrijk dat de specifieke vorm behouden […]

Tijdstip van snoeien

Leibomen kunt u in de winter en het voorjaar snoeien. De sierpeer is vanwege haar mooie witte bloesem een uitzondering en wordt pas na de bloei gesnoeid. Leibomen moeten ieder jaar gesnoeid worden omdat ze anders hun specifieke lei vorm verliezen.

Snoeiwijze

Bij leibomen is het belangrijk dat de specifieke vorm behouden blijft. Daarom is jaarlijkse snoei sterk aan te bevelen. Als u twee jaar de snoeibeurt overslaat krijgt u een gewone boom. Op de horizontale, afgebonden takken, de ‘leggers’ staan takken die verticaal groeien, de “waterloten”. Deze snoeit u terug tot een lengte van 3 tot 5 cm. Hierdoor snoeit u vanzelf de door u gewenste vorm in de leiboom, met de leggers als basis. De sierpeer snoeit u pas na de bloei.

Lees ook

[display-posts exclude_current="true" taxonomy="category" tax_term="current" wrapper="div"]