Heesters

Een heester (of struik) is een winterharde, houtige plant, die zich vanaf de grond vertakt. Er wordt dus geen stam gevormd, hierdoor worden ze niet zo hoog als vele boomsoorten. In de natuur zie je deze vooral langs bosranden. Heesters in uw tuin In de siertuin vind je de heesters vooral in de tussenlaag die samen […]

Een heester (of struik) is een winterharde, houtige plant, die zich vanaf de grond vertakt. Er wordt dus geen stam gevormd, hierdoor worden ze niet zo hoog als vele boomsoorten. In de natuur zie je deze vooral langs bosranden.

Heesters in uw tuin

In de siertuin vind je de heesters vooral in de tussenlaag die samen met de vaste planten en bomen een afwisselend geheel vormen. Heesters variëren in hoogte tussen de 60 centimeter en 5 meter.

Meestal zijn er meerdere sierwaardes waarop de heesters worden geteeld; zoals bloei, bladvorm en -kleur, vrucht, herfstverkleuring en de structuur van de takken.

Er bestaan bladverliezende heesters en groenblijvende. Deze worden gebruikt om accenten te leggen in de tuin, om lege plekken op te vullen of als haagplant.

Informeer naar het groeipatroon om te voorkomen dat de tuin over vijf jaar overwoekerd wordt.

Boskoopse kwaliteit

In het tuincentrum is een groot sortiment aan heesters aanwezig.

Kleinere maten zoals deze bij veel tuincentra te verkrijgen zijn en, met name, de echte Boskoopse kwaliteit; mooie goed vertakte grotere maten heesters en echte solitaire heesters.

Soorten die niet op voorraad zijn, zijn in de meeste gevallen gewoon door ons te bestellen.

Bijzondere soorten

Op het tuincentrum is een groot scala aan soorten heesters aanwezig. Van hele gangbare soorten tot bijzondere soorten en mooie solitaire planten, zoals de Decainsea fargesii op de foto.

Om de bijzondere soorten heesters extra onder de aandacht brengen zijn we bezig een overzicht beschikbaar te stellen met een foto en de beschrijving van deze planten.

Voor het complete asortiment heesters kunt u het assortimentsoverzicht bekijken. 

Share This