Leibomen

Op bestelling kunnen wij u een breed scala aan leibomen (siergoed en fruit) in diverse formaten aanbieden, zie hiervoor ook onze sortimentslijst. De leibomen kunnen voor verschillende doeleinden worden toegepast; als fruit- of smulhaag, tegen de inkijk, ter camouflage van een muur enz. Bij alle soorten geldt, dat na enkele jaren het leirek weer verwijderd […]

Op bestelling kunnen wij u een breed scala aan leibomen (siergoed en fruit) in diverse formaten aanbieden, zie hiervoor ook onze sortimentslijst. De leibomen kunnen voor verschillende doeleinden worden toegepast; als fruit- of smulhaag, tegen de inkijk, ter camouflage van een muur enz. Bij alle soorten geldt, dat na enkele jaren het leirek weer verwijderd dient te worden. Voor prijsinformatie kunt u contact opnemen met onze afdeling verkoop.

Waaiervorm

Bij de keuze van leibomen zijn er twee verschillende mogelijkheden wat het betreft het leiden van de takken. Allereerst bestaat er de waaiervorm, hierbij worden alle zijtakken van de bomen benut. 

Op termijn ontstaat er zo een soort haag op stam, deze leivorm wordt zeer compact qua vertakking en zal uiteindelijk ook in de winter nagenoeg gesloten zijn. Het voorbeeld op de foto is een Liquidambar styraciflua met een 5-legger rek. Qua onderhoud hoeft u deze leivorm alleen jaarlijks te scheren.

Traditionele leivorm

Naast de waaiervorm bestaat natuurlijk de traditionele leivorm. Hierbij worden alleen een aantal hoofdtakken voorgeleid, de zogenaamde leggers. 

Het aantal leggers kan uiteraard variëren van 3 tot en met 7. Het voorbeeld op de foto is een Tilia eur. Pallida met een 5-legger leirek. 

Qua onderhoud hoeft u alleen alle zijtakken van de basistakken af te snoeien.

Share This