Heesters

Cornus mas De exemplaren van Cornus mas uit onze eigen kwekerij, hebben vele verschillende maten en vormen. Van kleinere struikvormen tot boomvormen met al een aardige stamdikte.  Cornus mas is eigenlijk inheems op de kalkrijke bodem van het zuiden van Limburg. Toch is een heel bijzonder soort met het hele jaar een grote sierwaarde, dat […]

Cornus mas

De exemplaren van Cornus mas uit onze eigen kwekerij, hebben vele verschillende maten en vormen. Van kleinere struikvormen tot boomvormen met al een aardige stamdikte. 

Cornus mas is eigenlijk inheems op de kalkrijke bodem van het zuiden van Limburg. Toch is een heel bijzonder soort met het hele jaar een grote sierwaarde, dat begint al vroeg in het jaar met de prachtige bloei. Tussen februari en april bloeit deze heester (op het kale hout) overdadig met gele bloemplukken.

Na de bloei vormen zicht de eetbare rode vruchten (zie foto), hier is heerlijke jam van te maken. Tenslotte volgt in het najaar een prachtige herfstverkleuring, waarna in de winter de mooie grillige bast pas goed te zien is. Deze mooie struik wordt uiteindelijk ongeveer 400cm hoog en is zeer winterhard.

Euonymus planipes

De exemplaren van Euonymus planipes in onze eigen kwekerij zijn per juli 2014 ongeveer 175×125 groot

Euonymus planipes is een bladverliezende heester met spectaculaire herfstkleuren. Rond mei verschijnen er kleine onopvallende witte bloemetjes, waarna zich tegen het eind van de zomer prachtige rood met oranje vruchtjes (giftig!) vormen, zie foto. Deze euonymus groeit vrij langzaam en kan uiteindelijk ongeveer 300cm hoog worden. 

Heptacodium miconoides

De exemplaren van Heptacodium in onze eigen kwekerij zijn per juli 2014 ongeveer 200×150 groot. 

Heptacodium micinoides is een bladverliezende langzaamgroeiende heester. Het bijzondere van deze plant is haar lange bloeiperiode in het najaar. De struik bloeit van eind augustus tot eind oktober met opvallend mooie wiite bloemen kransen.

De kelkbladeren van deze bloemen verkleuren naar rood, halverwege de bloeiperiode bevinden zich zowel nieuwe witte bloemen als de verkleurde bloemen in de struik, er mooi! Mooie bijkomstigheid; bijen gebruiken Heptacodium als drachtplant. Deze struik wordt uiteindelijk ongeveer 300cm hoog.

Share This