Skip to content Skip to footer
Tuincentrum

Bomen

Iedereen weet natuurlijk wat een boom is, daar is geen uitleg bij nodig. Bomen zorgen voor hoogte en diepte in de tuin en uiteraard voor verkoeling, wat ook steeds belangrijker wordt. Een aantal soorten zijn heel geschikt om als leiboom of dakboom te gebruiken om meer privacy te creëren. De meest bekende hiervan zijn de leilinde en de dakplataan, maar ook amberbomen, sierappels, haagbeuk, beuk en laurierkersen zijn heel geschikt als leiboom.

Eigenlijk is voor iedere tuin, groot of klein, wel een geschikte boom te vinden. Voor kleine tuinen bijvoorbeeld de langzaam groeiende bolamberboom en de bolginkgo of zuilvormen zoals de zuilbeuk en zuiliep. Voor grote tuinen imposante beuken, fruitbomen of berken. Liever een ‘Indian Summer’ sfeertje in de tuin, denk dan aan de rode esdoorn, perzisch ijzerhard (parrotia) of amberbomen (Liquidambar). Groenblijvende soorten zoals de steeneik (Quercus ilex), Portugese laurier of Magnolia grandiflorum, of liever toch spectaculaire voorjaarsbloeiers zoals Magnolia, sierkersen, japanse storaxboom (Styrax) of judasboom (Cercis).

Geen idee wat te planten? Onze vakkundige medewerkers kunnen u altijd van deskundig advies voorzien. Ook staan er best veel soorten op voorraad in pot, zodat we allerlei mogelijkheden kunnen laten zien.

Boomkwekerij Jos Frijns & Zn. B.V.
Groot Welsden 30
6269EV Margraten
Bel mij terug