Compo Kalkmeststof

Compo Kalk is een biologische kalkmeststof vervaardigd uit Fossiel Zeewier. De aanwezige Magnesium zorgt voor een mooi diepgroen gazon en de Kalium verbeterd de weerstand van het gazon. Compo Kalk regelt de zuurtegraad van de bodem, waardoor een overdaad aan mos in het gazon wordt voorkomen.  De zuurtegraad van de bodem bepaalt het aantal voedingsstoffen die […]

Compo Kalk is een biologische kalkmeststof vervaardigd uit Fossiel Zeewier. De aanwezige Magnesium zorgt voor een mooi diepgroen gazon en de Kalium verbeterd de weerstand van het gazon. Compo Kalk regelt de zuurtegraad van de bodem, waardoor een overdaad aan mos in het gazon wordt voorkomen.  De zuurtegraad van de bodem bepaalt het aantal voedingsstoffen die het gazon en andere gewassen kunnen opnemen. Door een verzuring in de bodem ziet het gazon er kaal en dor uit. 

Verkrijgbaar in pakken van 5kg, voldoende voor ruim 50m2. 

Gebruiksaanwijzing

Strooien bij droog weer, kan het hele jaar door gestrooid worden. Het beste effect wordt gekregen door te strooien in het voorjaar. Verwijder een evt. teveel aan mos in het gazon dmv verticuteren. Strooi vervolgens 80-100 gram kalk per vierkante meter.  

Lees ook

[display-posts exclude_current="true" taxonomy="category" tax_term="current" wrapper="div"]