Ongedierte bestrijding

Wat te doen tegen takluizen, bladluizen, galmijten, meeldauw, rupsen, slakken en de taxuskever. Overzicht bestrijdingswijze ongedierte Bladluizen Bladluizen kan men bestrijden door gebruikte maken van o.a. knoflookpoeder, Teatree of preventief met Pireco (kruidenextracten). Schild- en dopluizen kan men het beste bestrijden met minerale zeep.  Ook de meeldauw- en schurftresistente appelbomen kunnen hier last van hebben! […]

Wat te doen tegen takluizen, bladluizen, galmijten, meeldauw, rupsen, slakken en de taxuskever.

Overzicht bestrijdingswijze ongedierte

Bladluizen

Bladluizen kan men bestrijden door gebruikte maken van o.a. knoflookpoeder, Teatree of preventief met Pireco (kruidenextracten). Schild- en dopluizen kan men het beste bestrijden met minerale zeep.  Ook de meeldauw- en schurftresistente appelbomen kunnen hier last van hebben!

Galmijten

Met name de linde, walnoot, druif en de esdoorn kunnen bulten krijgen in hun bladeren. Deze vergroeiing ontstaat doordat de galmijt het blad aanprikt en sap eruit zuigt. Ziet u bulten (gallen), dan spuit u 3 x iedere 14 dagen met ‘spuitzwavel’ tot aan het einde van de bladgroei (= rondom de langste dag, 21 juni). De bulten ontsieren niet alleen het blad, maar belemmeren de boom ook in z’n groei. 

Meeldauw

Preventief bestrijden met ‘spuitzwavel’.

Rupsen

Rupsen alleen, bij grote noodzaak, bestrijden met bijv. Munthee. Meestal is het vraatprobleem van korte duur en is geen bestrijding nodig. Met uitzondering van de rupsen van de buxusmot. Bij hoge uitzondering spuiten met Compo Karate Garden. 

Taxuskever

De Taxuskever vangen door een plank tussen de planten te leggen. Draai deze ’s ochtends om en dood de aanwezige kevers.

Voor alle vermelde middelen kunt u bij ons terecht.

Lees ook

[display-posts exclude_current="true" taxonomy="category" tax_term="current" wrapper="div"]