Skip to content Skip to footer
Tuincentrum

Fruit

Al jaren zien we een stijgende belangstelling voor moestuinieren en eten uit eigen tuin.

Wist u dat u helemaal geen aparte moestuin hoeft aan te leggen om te kunnen eten uit eigen tuin? Er zijn vele soorten eetbare planten die mooi combineren in de siertuin. U kunt zelfs de siertuin volledig aanplanten met eetbare soorten!

Een leuk idee voor het planten van een haag is een smulhaag. Hierin kunnen allerlei verschillende fruitstruiken worden geplant zoals frambozen, bosbes, (kruis)bes en Aronia. Let bij de keuze van het soort op vroege en late soorten, zodat over een langere periode geplukt kan worden. Mag de haag wat hoger worden dan zijn hazelaar, vlier en rozenbottel een mooie aanvulling. Deze heerlijke smulhaag zorgt ook nog eens voor bijen in de tuin. Het leuke is dat je geen grote tuin nodig hebt, een aardbei of een smulhaag kan al op een klein terrasje.

Fruit is onze specialiteit

We zijn bekend door onze grote keuze uit oude en nieuwe fruitrassen. Van de appels, peren, kersen, pruimen, abrikozen, amandel, perzik, nectarine, kweeperen en mispels voeren we drie maten: struik, halfstam/hoogstam:

  • Struik – Vanaf de grond vertakt.
  • Halfstam – Een kale stam tot ongeveer 120 cm met daarboven de kroon.
  • Hoogstam – Een kale stam tot ongeveer 180 cm met daarboven de kroon.

Appels en peren zijn met name zeer geschikt als leibomen omdat ze snoei goed verdragen. Vruchtbomen als de walnoot, hazelnoot en de tamme kastanje zijn ook in diverse soorten en maten te krijgen. En heeft u al eens een kiwi als klimplant gebruikt of bosbessen geplant? Kortom op het gebied van fruit zijn we bekend door heel Nederland, dus laat u adviseren of bezoek onze fruitplukdag (4e zaterdag van september).

Boomkwekerij Jos Frijns & Zn. B.V.
Groot Welsden 30
6269EV Margraten
Bel mij terug