Bosplantsoen

Onder de noemer bosplantsoen hoort een hele reeks aan veelal inheemse planten. Het zijn planten die door elkaar geplant kunnen worden en daardoor een bosje vormen. Denk daarbij b.v. aan gelderse roos, hazelnoot, wilde roos, kers, meidoorn, beuk, es en els. Zo’n bosje kan in zijn geheel van struiken uitgroeien tot een serieus bos. Bosplantsoen […]
bosplantsoen

Onder de noemer bosplantsoen hoort een hele reeks aan veelal inheemse planten. Het zijn planten die door elkaar geplant kunnen worden en daardoor een bosje vormen.

Denk daarbij b.v. aan gelderse roos, hazelnoot, wilde roos, kers, meidoorn, beuk, es en els. Zo’n bosje kan in zijn geheel van struiken uitgroeien tot een serieus bos.

Bosplantsoen toepassen

Bij regelmatige snoei is het bosje te hanteren tussen de 3 en 5 meter. Bosplantsoen kan bijvoorbeeld worden gebruikt als windkering, taludbeplanting of afscheiding.

In de bosjes zijn van nature zaden en bessen te vinden, ideaal voor vogels en kleine knaagdieren, die daar ook in nestelen en beschutting vinden. Daarnaast kan bosplantsoen gebruikt worden voor het vormen van een limburgse haag.

Lees ook

[display-posts exclude_current="true" taxonomy="category" tax_term="current" wrapper="div"]