Fruit

Een appel uit eigen tuin, of die zelfgemaakte pruimenjam smaakt toch echt anders dan uit de winkel. Het leuke is dat je geen grote tuin nodig hebt, een aardbei of een smulhaag kan al op een klein terrasje. Fruit is onze specialiteit We zijn bekend door onze grote keuze uit oude en nieuwe fruitrassen. Van […]

Een appel uit eigen tuin, of die zelfgemaakte pruimenjam smaakt toch echt anders dan uit de winkel. Het leuke is dat je geen grote tuin nodig hebt, een aardbei of een smulhaag kan al op een klein terrasje.

Fruit is onze specialiteit

We zijn bekend door onze grote keuze uit oude en nieuwe fruitrassen. Van de appels, peren, kersen, pruimen, abrikozen, amandel, perzik, nectarine, kweeperen en mispels voeren we drie maten: struik, halfstam/hoogstam:

  • Struik – Vanaf de grond vertakt.
  • Halfstam – Een kale stam tot ongeveer 120 cm met daarboven de kroon.
  • Hoogstam – Een kale stam tot ongeveer 180 cm met daarboven de kroon.

Appels en peren zijn met name zeer geschikt als leibomen omdat ze snoei goed verdragen. Vruchtbomen als de walnoot, hazelnoot en de tamme kastanje zijn ook in diverse soorten en maten te krijgen. En heeft u al eens een kiwi als klimplant gebruikt of bosbessen geplant? Kortom op het gebied van fruit zijn we bekend door heel Nederland, dus laat u adviseren of bezoek één van onze themadagen zoals onze fruitplukdag (3e zaterdag van september) of een van de tuinadviesdagen.

Ons sortiment is te vinden in onze catalogus.

Lees ook

[display-posts exclude_current="true" taxonomy="category" tax_term="current" wrapper="div"]