Leibomen

Op bestelling kunnen wij u een breed scala aan leibomen (siergoed en fruit) in diverse formaten aanbieden, zie hiervoor ook onze sortimentslijst. De leibomen kunnen voor verschillende doeleinden worden toegepast; als fruit- of smulhaag, tegen de inkijk, ter camouflage van een muur enz. Bij alle soorten geldt, dat na enkele jaren het leirek weer verwijderd […]
Leibomen

Op bestelling kunnen wij u een breed scala aan leibomen (siergoed en fruit) in diverse formaten aanbieden, zie hiervoor ook onze sortimentslijst. De leibomen kunnen voor verschillende doeleinden worden toegepast; als fruit- of smulhaag, tegen de inkijk, ter camouflage van een muur enz. Bij alle soorten geldt, dat na enkele jaren het leirek weer verwijderd dient te worden. Voor prijsinformatie kunt u contact opnemen met onze afdeling verkoop.

Waaiervorm

Bij de keuze van leibomen zijn er twee verschillende mogelijkheden wat het betreft het leiden van de takken. Allereerst bestaat er de waaiervorm, hierbij worden alle zijtakken van de bomen benut. 

Op termijn ontstaat er zo een soort haag op stam, deze leivorm wordt zeer compact qua vertakking en zal uiteindelijk ook in de winter nagenoeg gesloten zijn.

Traditionele leivorm

Naast de waaiervorm bestaat natuurlijk de traditionele leivorm. Hierbij worden alleen een aantal hoofdtakken voorgeleid, de zogenaamde leggers. 

Qua onderhoud hoeft u alleen alle zijtakken van de basistakken af te snoeien. In onze catalogus staan de leverbare soorten.

Lees ook

[display-posts exclude_current="true" taxonomy="category" tax_term="current" wrapper="div"]