Vaste Planten

Wat zijn vaste planten? De groep vaste planten is een verzameling van kruidachtige bloeiende planten met zachte sappige stengels. Veel van deze planten zijn bladverliezend. U kent vast wel de bloeiende borders die in de winter helemaal lijken te verdwijnen om dan in het voorjaar weer in volle glorie tevoorschijn te komen. Daarnaast is er […]

Wat zijn vaste planten?

De groep vaste planten is een verzameling van kruidachtige bloeiende planten met zachte sappige stengels.

Veel van deze planten zijn bladverliezend. U kent vast wel de bloeiende borders die in de winter helemaal lijken te verdwijnen om dan in het voorjaar weer in volle glorie tevoorschijn te komen.

Daarnaast is er een grote groep groenblijvende vaste planten die een belangrijke plaats innemen. Vaste planten vullen u border op door hun bijzondere bloemen, kleur of bladvorm, ze zijn de smaakmakers in de tuin.

De planten zijn zo interessant omdat er veel variëteiten zijn die een rijke keuze bieden. Het hele jaar door zijn er vaste planten te koop die op dat moment aantrekkelijk zijn.

Grassen en varens

Ook grassen en varens behoren tot de groep vaste planten. In de moderne tuin wordt veel gebruik gemaakt van grassen die in grote groepen aangeplant, een sterk accent geven.Of u nu start als tuinier of al wat langer op weg bent, vaste planten zijn een must in uw tuin!

Kruiden

Kruiden vallen uiteraard ook onder de groep vaste planten. In het tuincentrum verkopen we een breed sortiment biologisch geteelde kruiden van het merk PUUR-aroma. Deze kruiden zijn geteeld zonder het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen en kunstmest.

Lees ook

[display-posts exclude_current="true" taxonomy="category" tax_term="current" wrapper="div"]